lørdag den 24. september 2011

Puisi Suaasat

Jeg har lige været på afdelingen og Magdalena havde lavet den heftigste Suaasat med sæl.
Nøj, det smagte godt. For to år siden sad jeg i Aasiaat og nippede til et lille stykke uden den store fornøjelse, det har ændret sig nu. Men min lille danske mave kan stadig ikke klare det grønlandske mad med sæl og spæk i større mængder. Nu har jeg ondt i maven, mon ikke det snart går over???

Faktaboks:
Hvad er suaasat?
Man tager noget kød, her sæl, i store klumper med spæk og proppe det i en gryde sammen med et løg. Nu koges det i lang tid, når man tror det er færdigt skal det koges et par timer mere.
Nu tages sælen op og der tilsættes grødris i gryden. Så har man en "suppe" der ligner brun opvaskevand med ris, samt velkogte sælstykker der serveres med sennep og surt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar