onsdag den 6. januar 2010

Narhval

Rygtet gik på sygehuset: "Der er narhval på brættet". Anna fortalte levende om hvordan kødet burde tilberedes som steak med bløde løg og matek'en skal paneres, steges og serveres med karrysovs. Jeg gik en time tideligere og skyndte mig ned på brættet. Der var både matek, luffe og kød. Jeg bad om et stykke kød på 2-3 kilo. Fangeren tog et godt stykke og hang det på vægten. Det svingede frem og tilbage, loddet blev justeret, vægten blev vendt, det hele svingede og til sidst kløede han sig i nakken og sagde: "Der er lidt over 3 kilo".
Fint, det var det jeg skulle have og betalte. 40kr pr kg er jo ikke dyrt.

Vel hjemme igen, fik jeg ideen at veje kødstykket der virkede lidt tungere end ventet. Jeg ved ikke hvad det vejede, min vægt går kun til 5 kilo, men jeg ved der var mere end rigeligt.
Jeg fik klumpen lagt op på bordet og så var det min tur til at k mig i nakken. Hvad gør man???
Det var ikke muligt at spørge publikum og det er for dumt at bruge 50:50 så tidligt, så jeg ringede til en ven. Slagteren (Flemming med familiær opbakning) kunne heldigvis give gode råd og var villig til at aftage nogle stykker som så kunne tilberedes næste aften.

Med lidt besvær og blod over alt, lykkedes det at få skåret en ordentlig stak steaks og få dem i poser. Billederne viser før og efter.





Næste aften var vi så inviteret på narhval med bløde løg hos Bodil og Flemming. Det smager bare super lækkert og kan anbefales. Samtidigt fik vi og sagt ordentligt velkommen til Vibeke,vores nye afdelings sygeplejerske.
Endnu en dejlig aften i godt selskab.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar